Fitness vježbe za mršavljenje trbuha i bokova: tajne kako bi doista uspjele

vježbe za mršavljenje strana i trbuha

Čak i uz malo dodatne težine, ženska figura izgleda lijepo ako postoji kontrast između struka i bokova. Zato mnogi traže kondicijske vježbe za mršavljenje na trbuhu i bokovima - kako bi postigli efekt "pješčanog sata". Ali kako to učiniti? Je li to vježba ili metoda treninga? Ili sve ovisi o prehrani? Ili je nemoguće smršavjeti na strogo određenom mjestu? Shvatimo kako ukloniti trbuščić i uši.

Kako ukloniti trbuščić kondicijom?

Masnoća s trbuha odlazi samo kada postoji manjak u sadržaju kalorija u svakodnevnoj prehrani. Može se stvoriti smanjenjem unosa kalorija - smanjivanjem jelovnika ili povećanjem njihove potrošnje - za vježbanje u kondiciji za mršavljenje na trbuhu i bokovima. Jedini je problem što će relativno ravnomjerno odlaziti kroz tijelo i brže tamo gdje ima više određenih receptora.

Oslobađanje masnih kiselina iz adipocita hormonski je regulirano: aktiviraju ga kateholamini (adrenalin, noradrenalin), somatotropni hormon (hormon rasta) i glukagon, hormon gušterače i gastrointestinalnog trakta, koji se oslobađa pri niskoj razini šećera u krvi. A najbrže će se otpustiti tamo gdje ima više receptora za ove hormone, što ovisi o genetici, a ne tamo gdje mi želimo.

Zašto kod žena s kruškolikom figurom masnoća prije svega napušta trbuh i jako ih je teško otjerati s bokova, dok se kod jabuka bedra gotovo odmah „isuše", no kako ukloniti trbuh je problem? Samo zbog raspodjele receptora.

Ali ako broj receptora nije tako velik, učinak se može postići količinom hormona - povećanjem cirkulacije krvi u nama interesantnom području, tako da ih životvorna tekućina tamo dovodi što je više moguće .

Zbog toga trebate uključiti okrepljujuću glazbu - ona potiče oslobađanje hormona potrebnih za sagorijevanje masti - i vježbati. U načinu koji se više puta ponavlja i dugo, tako da mišići trbuha i bokova zahtijevaju puno krvi, a ona juri u ta područja. Vježbajte manje od pola sata za učinak lokalnog sagorijevanja masti nema smisla.

Fitness vježbe za mršavljenje trbuha i bokova: popis

Kakve fitness vježbe za mršavljenje na trbuhu i bokovima trebate raditi pola sata ili sat vremena?

 1. Nagnječenja na tisku najčešće su podizanje trupa iznad lopatica iz sklonog položaja.
 2. Ležeća noga podiže.
 3. "Bicikl".
 4. "Škare" (u ležećem položaju noge su podignute iznad poda i raširene i spojene).
 5. Trbušnjaci (podizanje cijelog tijela) - prijelaz iz ležećeg položaja na podu u sjedeći položaj i obrnuto).
 6. "Breza" - ležeći na podu, podignite noge i podignite zdjelicu od poda do donjeg dijela leđa.
 7. Bočni trbuh - ležeći na podu na leđima blago savijenih nogu, ispružite se jednom ili drugom rukom do istoimenog stopala (isto se može i dok ležite na boku).
 8. Dijagonalni trbušci su uobičajeni trbušci, ali istodobno rukom dohvatite suprotnu nogu okrećući tijelo.
 9. Bočni zavoji iz stojećeg položaja.
 10. Rotacija tijela stojeći ili sjedeći.
 11. Viseća noga podiže se na šipku ili podupire na neravnim šipkama.
 12. Uvijanje na nagnutoj klupi.
 13. Uvijanje valjkom - iz sjedećeg položaja na koljenima kotrljajte valjak ispred sebe do maksimalnog ispravljanja i leđa.
 14. Uvijanje fitbolom - iz sklonog položaja, nogama na fitball, kotrljajte fitball nogama, povlačeći koljena na prsa i uspravljajući ih unatrag.
 15. Uvijanje iz gornjeg bloka - sjednite na koljena, ručka bloka je iza vrata, savijte se naprijed iz ovog položaja, povlačeći ručku iza sebe.

Što više ponavljanja napravite u nizu, to bolje. Između setova trebao bi biti minimalan odmor.

Zašto fitnes vježbe za mršavljenje trbuha i bokova nisu dovele do pojave struka?

Ali čak i ove metode kako ukloniti trbuh možda neće uspjeti. Zašto? Možda imate nerazvijenu kapilarnu mrežu na problematičnim područjima. Potrebno je osigurati da zidovi sitnih žila budu netaknuti - uzmite zaštitne antioksidante kapilare, unesite dovoljno vitamina A i E.

Uz to, kateholamini djeluju na oslobađanje masti kroz niz reakcija u koje su uključeni enzimi nejasnih imena - adenilat ciklaza, cAMP, protein kinaza i mnogi drugi. Ove riječi nisu za zastrašivanje, ali kako bi se razumjelo - postoji mnogo posrednih reakcija, a ako u njima nema dovoljno nekog elementa u tragovima, postupak će se prekinuti.

Na primjer, adenilat ciklaza djeluje samo u prisutnosti magnezijevih iona. Zato ako želite učinkovito smršavjeti, morate uzimati dodatke bogate raznim mineralima. Čovjek ne može sve predvidjeti, ali priroda može, a ona je stvorila takve proizvode. Na primjer, matična mliječ, pčelinji pelud. A njihovo uključivanje u kompleks s vitaminima i antioksidantima omogućuje tijelu da osigura sve što mu je potrebno za "sagorijevanje" masti.

Uz to, možda nećete imati dovoljno samog adrenalina za rad s kondicijskim vježbama za trbuh i bokove, a ne za cjelokupni gubitak kilograma. Ali postoje prirodne tvari koje utječu na njegove receptore - takozvani adrenomimetici. Tu spadaju sinefrin, spoj dobiven iz kore grejpa. Lijekovi za mršavljenje sa sinefrinom pomažu u pokretanju lipolize, a u kombinaciji s l-karnitinom također koriste oslobođene masti kao gorivo za stanične reakcije.